Nu är vårlammen här!
Kötthallen Sorundas vårlamm har levt hela sina liv på utvalda svenska gårdar kring Mälaren. Det mjälla köttet har en mycket mild smak och är ett äkta vårtecken – om du frågar oss.
Vi på Kötthallen Sorunda har samarbetat med svenska lammuppfödare i snart tre decennier. Det har skapat förutsättningar för utveckling. Producenterna har vågat experimentera och investera och vi har fått gehör för våra kunders önskemål om kvalitet. Tillsammans har vi på så vis utvecklat världens bästa lamm.
Våra vårlamm är resultatet av ett mångårigt samarbete mellan våra uppfödare och oss som grossist. För att skapa detta unika lamm används rasen Texel som fadersras och tackan är en korsning mellan Finull och Dorset. Den senare bidrar med den unika egenskapen att kunna lamma tidigt på säsongen.
Vårlammen föds i januari-mars och slaktas vid 2-3 månaders ålder med en slaktvikt mellan 13 och 15 kilo. De finns tillgängliga från mars till maj och varje tisdag under denna period får vi leverans, men passa på, de bokas upp fort!
Våra vårlamm är resultatet av ett mångårigt samarbete mellan våra uppfödare och oss som grossist. För att skapa detta unika lamm används rasen Texel som fadersras och tackan är en korsning mellan Finull och Dorset. Den senare bidrar med den unika egenskapen att kunna lamma tidigt på säsongen.
Vårlammen föds i januari-mars och slaktas vid 2-3 månaders ålder med en slaktvikt mellan 13 och 15 kilo. De finns tillgängliga från mars till maj och varje tisdag under denna period får vi leverans, men passa på, de bokas upp fort!
Läs mer
Sidan skapades 2022-03-16