Råvarukunskap
Kötthallens lammkött är inte bara mört utan enormt smakrikt och saftigt. Tack vare den naturliga smaksättningen som lammen får av sitt örtrika bete, behöver köttet inte kryddas överdrivet. Att lyfta fram de vegetala tonerna med örter vid tillagningen är trevligt. Det vi kallar klassiska lammkryddor härrör från Provence och är timjan, rosmarin, oregano, persilja, citron och vitlök.
Världens bästa lamm
Kötthallen har sedan nästan tre decennier ett mycket nära samarbete med flera svenska lammgårdar. Det gör att vi tillsammans med uppfödarna konstant har en diskussion kring frågor som ras, foder och slakt. Vi kan också skräddarsy köttet utefter hur ni kunder vill ha det.
Vi eftersträvar alltid att djuren ska få leva så naturligt som det är möjligt inom köttproduktion.
Vi skiljer på två typer av lamm:
Vårlammen föds i januari och går tillsammans med tackan på stora ytor inomhus som är täckta av halm. Slaktvikten på dessa lamm är 13-15 kilo och köttet är milt i smaken med mycket mjäll textur.
Höst-/beteslammen föds i april och går ute på bete med tackorna så fort det finns gräs. Lammen diar till en början men börjar snart beta själva. Slaktvikten är 16-22 kilo och köttet har en mer mogen och utvecklad smak påverkat av alla örter som lammen betat.
Framdel
Lammnacke
Mellandel
Lamminnerfilé
Bakdel
Lammstek
Lamm övrigt
Lammlever
Upptäck mer hos Kötthallen Sorunda
Råvarukunskap